اغلب کوهنوردان از جوشيدن آب در دماي پايين تر در ارتفاعات کوهستان اطلاع دارند اما اينکه دماي يک ليوان چاي تازه دم در قله دماوند چقدر است؟ يا در قله توچال آب در چه دمايي ميجوشد؟ نکته اي است که خيليها علاقه دارند بدانند.
در صورتيکه براي پخت و پز در ارتفاع برنامه ريزي ميکنيد نياز به سوخت بيشتر و همچنين افزودن بيشتر آب به غذا داريد. تغييرات نقطه جوش آب به همراه افزايش سرعت تبخير آب، پخت و پز در ارتفاعات را مشکل ميکند و براي جبران اين تغييرات شما نياز به افزايش زمان پخت يا تغيير محتويات غذا داريد.
به گزارش انجمن پزشکي کوهستان ايران، براين اساس بصورت حدودي، براي غذاهايي که در ارتفاع پايين در کمتر از 20 دقيقه ميپزند به ازاي هر 1000 متر افزايش ارتفاع بايد 3 دقيقه به زمان پخت اضافه کرد. همچنين براي غذاهايي که در ارتفاع پايين بيشتر از 20 دقيقه زمان براي پخت نياز دارند به ازاي هر 1000 متر افزايش ارتفاع بايد 6 دقيقه به زمان پخت اضافه کرد.