تنورهای همیشه روشن کُمشچه؛ شهر بدون بیکار در ایران!

اشتراک گذاری از طریق تلگرام به اشتراک گذاری در تلگرام
با کلیک بر روی این دکمه، می توانید این مطلب را در تلگرام به دوستان و گروههای خود معرفی کنید.
گردآوری کننده گردآوری: احسان بلوریان، 1396/04/31

در گذشته وقتی از کنار یک نانوایی عبور می کردیم بوی عطر نان اشتهایمان را بر می انگیخت. خوردن نان وسوسه انگیز و اشتها آور بود و جای همه تننقلات و میان وعده های مخرب امروزی را می گرفت. امروز اما نان ها عطر و طعم گذشته را ندارند. این مساله ناشی از تاثیرات مخرب زندگی شهرنشینی بر تار و پود زندگی ماست که سلامتی خودمان را نیز به مخاطره انداخته ایم. مصرف نان با کیفیت و سالم موجب می شود که از افتادن در سراشیبی مرگ زودرس ناشی از ابتلا به یکی از بیماریهای غیرواگیر جلوگیری شود.


شهر کُمشچه یا شهر نان و برکت

در چنین شرایطی مردمان یکی از شهرهای ایران، ضمن حفظ اصالت و کیفیت نان ایرانی، توانسته اند یک چرخه سالم و سودآور اقتصادی را نیز پایه گذاری کنند. اگر در کشور به دنبال یافتن شهری باشیم که در آن میزان بیکاری صفر باشد، فقط کافی است ۲۵ کیلومتر از شهر اصفهان به سمت شمال خارج شویم تا به شهر تنورهای همیشه روشن برسیم. کُمشچه یا شهر نان و برکت احتمالا تنها نقطه ای از کشور است که در آن هیچکس به برکت تنورهای پخت نان بیکار نیست.


تنها شهر بدون بیکار در ایران

کمشچه ۶ هزار نفر جمعیت دارد که از این میزان، ۲ هزار ۵۰۰ نفر به نانوایی اشتغال دارند. این رقم معادل ۹۵ درصد افراد شاغل در کُمشچه است. در کمشچه ۳۰۰ نانوایی سنتی و نیمه صنعتی روزانه بین ۶۰ تا ۸۰ تن انواع نان های با کیفیت را تولید و به سراسر استان اصفهان و دیگر استانهای کشور صادر می کنند. هر روز صف بلندی از خودروهای باری برای انتقال نان از کمشچه به سایر نقاط کشور تشکیل می شود. نان کمشچه به دلیل نوع پخت آن مدت طولانی قابل استفاده بوده و این یکی از مهمترین مسائلی است که سبب شهرت و محبوبیت آن شده است.


نرخ بیکاری صفر در شهر کُمشچه اصفهان

راز و رمز موفقیت بی نظیر کمشچه ای ها که توانسته اند شهرشان را به قطب تولید نان در کشور تبدیل و بیکاری را ریشه کن کنند، چیست؟! برای پی بردن به پاسخ این سوال با یکی از تولید کنندگان موفق نان در کمشچه گفت و گو کرده ایم. آقای اصغری می گوید: «شهرت نان کمشچه ۸۰ سال عمر دارد و از کیفیت، طعم و ماندگاری بی نظیر آن ناشی می شود. به دلیل استفاده از گندم محلی در تهیه آرد و نیز استفاده از خاک مخصوص این منطقه در تنورها، نان کمشچه طعمی متفاوت دارد.»


راز و رمز موفقیت مردمان شهر کمشچه در اشتغالزایی

او می افزاید: «پشتوانه اصلی که موفقیت در صادرات نان کمشچه به نقط مختلف اصفهان و سایر نقاط کشور را رقم زد، عبارت بود یک کار پژوهشی و علمی درباره ذائقه مردم استان اصفهان. این کار پژوهشی که بسیار موفق از آب درآمد، کمشچه ای ها را به سوی ایجاد تنوع در پخت انواع نان سوق داد. در حال حاضر بیش از ۲۰ نوع نان از جمله، نان جو، نان رژیمی، نان ماست موسیر، نان پیاز و جعفری، نان شوید، نان تنور سنتی، نان خشک، نان تافتون و … در کمشچه تولید می شود که تا کنون ۱۳ مورد از این نان ها ثبت ملی شده است. بخش عمده ای از نانواها در نانوایی های کمشچه را بانوان این شهر تشکیل می دهند، آن ها در کار پخت نان مهارت بسیار بالایی دارند.»


صادرات نان از شهر کمشچه

شهر کمشچه سالانه نزدیک به ۲۰ هزار تن نان تولید می کند و از سالهای دور در مواقع بحرانی، برای کشور نقش پدافند غیرعامل را هم ایفا کرده است. در دوران دفاع مقدس مردان و زنان کمشچه با تنورهای خانگی، برای رزمندگان نان خشک می پختند. بعد از دفاع مقدس هم کمشچه ای ها در مواقع بحران های طبیعی نظیر سیل و زلزله، نان مناطق بحرانی کشور را تامین می کنند. در تولید نان کمشچه به هیچ وجه از جوش شیرین و افزودنی های غیر مجاز استفاده نمی شود و بازاریابی علمی و به روز برای فروش نان ها، همواره در دستور کار قرار دارد.


منبع: آفتاب نیوز

میزان رضایت شما از این مطلب چیست؟
عالی خوب معمولی بد خیلی بد
میانگین نظرات تاکنون: معمولی

اشتراک گذاری از طریق تلگرام این مطلب را با دوستان خود در تلگرام به اشتراک بگذارید !

مجله گردشگری جاکو
کانال تلگرام جاکو

صفحه اینستاگرام جاکو
آلمان - صفر تا صد

آیا تا کنون به این فکر کرده اید که ...
مکانها و فضاهای مسکونی خالی خود را (حتی یک اتاق)، بدون واسطه، حتی برای یک شب اجاره دهید. حتما به درآمد حاصل از آن فکر می کنید!
ثبت مکان در جاکو از شما، معرفی مشتری از ما

همین الان یک مورد ثبت کنید